Sunday 26 September 2010

Branches...

In dit jaargetijde zijn er (vooral na een storm) volop takken te vinden in het bos. Daarom wil ik jullie een "takke-ideetje" laten zien...alles wat je ervoor nodig hebt is een dikke, stevige (vergrijsde) tak die je in twee gelijke delen zaagt.


Je legt ze naast elkaar en knoopt ze aan beide uiteinden stevig aan elkaar vast met (stoer) touw.


Tenslotte kun je het nog “versieren”, bijvoorbeeld met een medaillonnetje.


Het eindresultaat: een stoere houder voor foto’s of kaarten.


Eenvoudig, stoer en bijna voor niks! Je kunt er natuurlijk ook een hele serie maken (in verschillende groottes) met oude foto's of een verzameling kaarten. Kortom genoeg mogelijkheden om mee te varieren!

Have a nice week!

Friday 17 September 2010

A tiny little bit of winter...

In mijn vorige berichten heb ik al verschillende herfstdecoraties laten zien. Maar sinds kort siert ook een typisch winterartikel onze woonkamer …


Ienie mienie” wantjes aan een gehaakt koordje…een stukje nostalgie…als kind droeg ik dit soort wantjes onder de winterjas. Het koord door beide mouwen zodat je ze niet kon verliezen….


Ik vind ze zo schattig, Erna heeft ze gebreid… op vier pennen!


Het toeval wil dat we afgelopen zaterdag op de fair in Orvelte “ienie mienie” wintertruien zagen. Zo’n truitje (compleet met "ienie mienie" kapstokje) past natuurlijk helemaal in de sfeer van de wantjes…


Dit soort truien, (maar dan iets groter…), heb ik in het verleden heel vaak gebreid. Binnenkort wil ik me dan ook eens wagen aan het breien van zo’n mini-exemplaar.


Have a nice weekend!



Sunday 12 September 2010

Pumpkin soup??

Vandaag regen, regen en nog eens regen…wat een contrast met gisteren! Wat hebben Erna en ik een heerlijke dag gehad op de herfstfair in Orvelte. Het weer was prachtig, er was genoeg te zien en te koop en natuurlijk hebben we weer de (brood)nodige inspiratie opgedaan. Maar onderweg kom je natuurlijk ook van alles tegen… zo kocht ik deze prachtig vergrijsde pompoen bij een kraampje aan de weg.

Een kleur die je niet vaak tegenkomt tussen alle gele, oranje en groene exemplaren.
Ik heb hem in een oude soepterrine gelegd op een “bedje” van theedoeken.
De soepterrine staat op een stapel (gehaakte) spreien en een (gebreid) kussen in een vergrijsde mand voor het raam.

Aan de terrine nog een Jeanne d’Arc kaartje gebonden, die ik, eveneens op de terugweg, kocht bij de “Snuisterij” in Odoorn.


Hoewel pompoenensoep heel lekker is, zal ik hier toch maar geen soep van koken!

Have a nice week!

Friday 10 September 2010

Wreath

Wederom een natural post! Voor het maken van deze krans heb ik een oasis ring als ondergrond gebruikt.


Na het aanbrengen van een rand klimopbladeren heb ik de krans verder opgevuld met sedum, hortensia en herfstasters.


Tenslotte heb ik er wat losse gedroogde pepertjes op gelegd, de kleur past er perfect bij en het geeft een speels effect.


De herfstasters kocht ik op de markt, de rest komt allemaal uit eigen tuin.



Nog meer herfstkleuren ga ik ongetwijfeld morgen op de herfstfair in Orvelte zien. Sinds een aantal jaren bezoek ik deze fair samen met mijn vriendin Erna en we komen er altijd met leuke aankopen en een hoofd vol inspiratie van terug. Bovendien beloven ze prachtig weer morgen, ik verheug me erop!



Have a nice weekend!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails