Sunday 28 February 2010

Hoooked Zpagetti!

Daar ben ik weer om op de laatste dag van februari eindelijk weer eens een berichtje te plaatsen. Te druk met andere dingen de laatste tijd en daardoor staat het bloggen op een heel laag pitje...Maar ik wil jullie mijn laatste aankoop toch niet onthouden want daar ben ik helemaal enthousiast over!
De naam is
Hoooked Zpagetti!


Here I am again and it is about time to post on the last day of February! Busy with all kinds of everything except blogging lately... But my last purchase I have to show you because I am so enthusiastic!
The name is
Hoooked Zpagetti!

Afgelopen vrijdag gescoord op de handwerkbeurs in Zwolle, waar ik samen met Erna en haar dochter als eerste deze stand heb overvallen. Hoooked zpagetti is gemaakt van restmateriaal uit de mode- en textielindustrie, je kunt ermee haken of breien en je maakt er o.a. tassen, kussens, poefs en andere (woon)accessoires van.

I bought it at a large handcraft market, where I went together with Erna and her daughter last Friday. Hoooked zpagetti is made of recycled material out of the fashion- and textile industries, you can crochet and knit bags, cushions, footstools and other (home)accessories.

Breien doe je op pen 12 en in een mum van tijd heb je een hele lap gebreid! Ik heb een aantal kleuren gekocht (zand, grijs, oud roze) die passen bij het interieur en waarmee ik, om te beginnen, XL kussenhoezen ga breien voor op de bank.

For the knitting you use needles of 12 mm and in no time you have a large piece! I chose a few nice colors (sand, grey, rose) matching with my interior and I will start to make some XL cushions for the sofa.

Als de kussenhoezen af zijn dan wil ik me ook nog wagen aan het maken van een poef! Het is even wennen om met die grote pennen te breien, maar het gaat echt supersnel en het is leuk om weer eens een breiwerkje onder handen te hebben. En nu eens geen truien breien maar... woonaccessoires!

And after finishing the cushions I would like to make a footstool as well! You have to get used to the knitting with these large needles, but fast results. It is nice to knit again and especially home- accessories instead of jumpers.


Ik ga snel weer aan de slag want ik ben helemaal hoooked aan zpagetti!

I am going back to my knitting, as I am hoooked on zpagetti!


Have a nice week!

32 comments:

Pierelantijntjes said...

Dat breit zeker snel weg, met van die dikke naalden. Het ziet er ontzettend leuk uit. Ook de kleuren zijn prachtig.
Groetjes van Ester

Rianne said...

Gaaaaaaaffff, ik heb het ook al een tijd geleden op internet gezien en was verkocht, maar ja ik heb zoveel plannen. Maar als ik dit zie, dan misschien toch.........
Veel plezier ermee & fijne zondag nog!

Jolanda said...

Wat ziet dat er leuke uit, ik ben erg benieuwd naat het eindresultaat, maar dat laat je ons vast zien! Succes ermee, Jolanda

Rumour has it said...

Aah, dat ziet er geweldig uit! Mooi robuuste lijnen en inderdaad zijn poefs van dit materiaal echte hebbedingen. Ik zou er best eentje (of meer) van willen hebben :)
Heb ik alleen een vraagje: wordt er dan een ´jasje´ gebreid voor een bestaande poef of hoe moet ik me zo´n gebreide poef voorstellen?
Veel werkplezier!

Rumour has it said...

Ik heb trouwens een tijdje geleden bij Ikea een beddesprei in precies dezelfde kleur grijsblauw als jouw breisels gekocht. Prachtkleur!

Corina said...

Succes ermee ik ben benieuwd wat je er allemaal van gaat maken!
Groetjes Corina

Brigitta said...

Ik had dit al eerder gezien en vond het toen al fantastisch, maar nu ik het in deze kleuren zie, ben ik helemaal om.
Ik ben zelf momenteel ook met pen 12 aan het breien en dat gaat echt superlekker en supersnel.

Breise en nog een fijne zondag

Brigitta

Netely said...

Ik heb ook een hoooked Zpagetti klaarliggen om daarvan een tasje te maken in de kleur zwart....
Het was alleen wachten op het moment dat het dan eindelijk eens ging gebeuren, maar nu ik dit zie ga ik toch direct aan de slag!
Heeeeeeel erg leuk, succes!

Groetjes van Nathalie.

Home and Lifestyle said...

Wat is dit materiaal leuk zeg en een bijkomend voordeel is dat het met pen 12 ook snel resultaat geeft! Je kunt nog wel even vooruit zie ik! Succes!

Fijne zondag nog! Lieve groet, Ingrid

brocante roos said...

Dit is leuk zeg! Kan me voorstellen dat je de smaak helemaal te pakken hebt. Ben heel benieuwd naar het eindresultaat.

Fijne dag verder, groetjes Marjan

lia said...

Dat gaat idd lekker snel. Maar dan vind ik het knap hoor. We krijgen de resultaten wel een keer te zien, neem ik aan.

groetjes Lia

Pink Princess said...

JOH wat een mooie roze kleur!!! Ik kende het al van de USA maar wist niet dat het in Nederland ook al te koop is. Moet toch eens gaan zoeken in alle hoeken lol.
MOOI en lekker snel op pennen 12.

Succes en laat je het eindresultaat wel zien ook???

Groetjes...

kienkele said...

Wat is dat vreselijk leuk materiaal Bertina, wat leuk dat je ons dat even laat zien. Ben heel benieuwd naar het resultaat. Zou je het ook gewoon in de handwerkwinkel kunnen kopen? Ik ga zeker eens een kijkje nemen.
Fijne avond, groetjes, Tineke

Petra said...

Ik zeg altijd: van breien wordt je weer mens. Alleen het afmaken is nog wel eens een probleem.

Laat je zien hoe het geworden is?

Groetjes Petra

Karin said...

Grappig, ik heb onlangs ook een pos geplaatst over Hookes, maar heb een project onderhanden met een grote haaknaald. Door alle gebeurtenissen van de afgelopen tijd ligt alles even in de (ijs)kast. Wellicht dat ik het binnenkort toch maar weer eens voor de dag haal. Leuk spul he. Ben benieuwd naar het resultaat. Groetjes, Karin

Les Cotrions said...

Waw! That's a faboulous idea! I'd like to find them in Italy!!!
I'm looking forward seeing your creations!
Happy new week!
Vale

Pearl said...

Wow what a beautiful color and texture, I was so happy to see you blog again. Have a wonderful day, Pearl

Patricia said...

Hey,

Dat ziet er heel mooi uit, had er nog nooit van gehoord! Ben benieuwd naar het eindresultaat!

Liefs Patricia

Corine(THUIS) said...

Wat een leuk materiaal! die kussenhoezen zie ik helemaal zitten.. ben benieuwd!
Groeten, Corine(THUIS)

Anonymous said...

Hoi Bettina,
Heb je voor mij een patroon van een poef? En de hoeveelheid zpagetti die je daarvoor nodig hebt? Ik heb voor woonkussens maar wat gegokt. Haak je ook? www.100procentretro.nl heeft ook patronen.
Ontzettend leuk spul he, ik zag al die leuke poefs in de winkels en dacht ja, die kan je zo zelf maken. Een vloerkleed lijkt mij ook wel wat, maar da's een aardig project. Veel plezier, groetjes van Anja uit Beverwijk

theeleuten said...

Wat gaaf zeg....leuk die handwerkbeurs....allemaal heerlijk ideeen opdoen!

Geniet van het breien.Zo heerlijk ontspannen werkje!
Groetjes Eveline

gea said...

Ik heb het ook..en ik kan je waarschuwen !!! het is (ook) verlavend . Ik heb ook een kussen gehaakt en mijn dochter is met een leuke tas bezig. op mijn blog staat het kussen als je nieuwsgierig bent.

gea said...

Ben ik weer.....je kunt ook gewoon lekker breien en er gehaakte bloemen op doen..ook leuk ;)
succes ermee

Nicole (MLBV crafting) said...

Wat ziet dat er nu al gezellig uit ben benieuwd naar het eindresultaat.
Groetjes Nicole

Muggensteekjes said...

Hoi Bertina,
nou heb ik dit gemist op de beurs in Zwolle, wij waren er op zondag en ik heb helemaal geen hooked zpagetti gezien, was vast al uitverkocht. Ben benieuwd naar het eindresultaat straks.
groetjes Ingrid.

Eliane Zimmermann said...

phantastic stuff, really great idea. looks as if it would be great to make a reusable "swiffer sock" out of it: http://www.craftstylish.com/item/44816/how-to-make-a-reversible-swiffer-sock
but those knitting needles look like fence posts!!!! cheers from ireland eliane

Mara said...

there is a prize for you on my blog. Kisses Mara

vosgesparis said...

hier zou ik de naalden wel weer voor uit de kast halen, eigenlijk heb ik ze jaren geleden allemaal weg gedaan maar sit ziet er zo super uit ! Ben benieuwd naar je creaties.

Anonymous said...

Ben benieuwd naar het eindresultaat!
Wou dat ik kon breien!

DustyLu said...

I love your blog! Great job on the knitting..I would love to learn to do that someday! ~lulu

Annemarie's Haakblog said...

Hoi! Wat een mooie blog heb je! Ik ben vandaag een Flickr-pagina begonnen van dingen die gemaakt zijn met Hoooked Zpagetti. Ik zou het leuk vinden als je daar ook foto's zou willen plaatsen van je Hoooked Zpagetti-creaties. De pagina vind je hier: http://www.flickr.com/groups/1408396@N23/

Groetjes,
Annemarie
www.annemariesbreiblog.blogspot.om

Devon Smith-Breidel said...

Everything you arrange is beautiful but my absolute favorite are the egg cups with flowers and eggs hanging in the trees-how ingenious! I almost didn't scroll all the way down-I would not have seen the great material from Hooked on Zpaghetti-I will be checking back to see what you come up with.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails