In weekenden en vakanties is het meestal mijn man die kookt en bakt, een hobby van hem (en niet echt de mijne). Zo heeft hij afgelopen zaterdagmorgen (op speciaal verzoek van onze kinderen) weer eens een mueslikoek gebakken. We noemen het mueslikoek, maar het had net zo goed “appelkoek” kunnen heten. Het recept is al onder heel veel vrienden en familieleden verspreid en ik wil het jullie dus ook niet onthouden. Het is gemakkelijk te maken (volgens mijn man) en natuurlijk erg lekker!
The apples are falling from the trees, thats why they had a leading role in our house this weekend!
During weekends and holidays my husband does the cooking and baking most of the time, as this is one of his hobbies (and not mine). Last Saturday-morning he baked (on the special request of our children) a “muesli-cake” again. We call it muesli-cake but you can call it “apple-cake” as well. The recipe has been circulated among friends and family so I also wanted to show it to you! It is easy to make (according to my husband) and of course delicious!
Benodigd voor het deeg:
500 gram zelfrijzend bakmeel
400 gram bruine basterdsuiker
± 250 gram havermout
400 gram gesmolten roomboter
Meng dit alles door elkaar in een grote kom (dit gaat gemakkelijk met een mixer met deeggardes) en verdeel dit over een niet ingevet bakblik. Van het deeg een platte koek maken, stevig aandrukken met de handen.
Benodigd voor de garnering:
ongeveer 6 appels (bv. goudreinetten)
1 zakje (blanke) rozijnen
rum aroma
suiker, kaneel, citroensap en havermout
amandelschaafsel
Rasp de appels grof en verdeel dit over het deeg. Strooi hierover de rozijnen (eerst laten wellen in rum aroma en lauw water). En tenslotte bestrooien met havermout, suiker, kaneel en amandelschaafsel.
Bakblik 1 uur in de oven op 140 graden (niet voorverwarmen).
Recipe muesli-cake
You need for the dough:
500 gram self raising baking flour
400 gram brown sugar
± 250 gram oat flakes
400 gram melted butter
Stir together all these ingredients in a large bowl. Divide it over a not rubbed in baking plate. Make a flat cook of the dough, firmly pressed with your hands.
Requirements for the decoration:
about 6 apples
1 bag (white) raisins
rum essence
sugar, cinnamon, lemon juice and oat flakes
almond shavings
Rasp the apples and divide them over the dough. Straw the raisins (after putting them in hand-warm water with rum essence) over the apples. And at last straw over the sugar, cinnamon, oat flakes and almond shavings
Put the baking plate in the oven on 140 degrees (do not warm up the oven in advance).
En….smullen maar!
And…enjoy your cake!
Maar omdat bakken niet mijn hobby is doe ik liever iets anders met de appeltjes…..dit zag ik op Shabby Roses Cottage van Patricia…….een gedroogde appeltjeskrans. Er waren nog wat appels over dus…….
Appelringen 3-4 uur laten drogen in de oven op 75 graden (oven een beetje open laten staan zodat het vocht eruit kan). Afkoelen, draadje erdoor strikje eraan en klaar!
But because the baking stuff is not really my thing, I ‘d rather do other things with apples….I saw this idea on Shabby Roses Cottage of Patricia……a wreath of dried apples. There were some apples left, so………..
Dry the apple-rings 3-4 hours in the oven on 75 degrees (let the door ajar so the moisture can go out). Cool down, thread through the holes adjust a ribbon and ready!
Ik had de afgelopen week een strokrans van 50 cm doorsnee gekocht bij de Action voor maar € 1,79! Die heb ik helemaal omwikkeld met het eikenblad daarna de limoentjes, tuinbonen en appeltjes erop vastgeprikt en het resultaat is een krans met een doorsnede van 60 cm!
We hebben dus weer een productief weekendje achter de rug.......
So I think we had a productive weekend........
23 comments:
Hoi Bertina,
Die koek ziet er lekker uit zeg !!
Zeg maar tegen J. dat het recept genoteerd staat :) We stikken hier ook van de appels....dus ik ga het recept van de appeljam, die ik van Hanne uit Noorwegen, heb gekregen ook maar eens proberen !! Appeltjes drogen doe ik ook wel want ze zijn dan ook lekker om te eten hoor. De krans is mooi geworden, mijn ervaring met eikebladkransen is dat ze ook zo lang goed blijven.
Hallo,
ich bin eben durch Zufall auf deine Seite gestoßen und es gefällt mir sehr gut bei dir. Besonders die wunderschönen Kränze, die du aus den unterschiedlichsten Materialien bindest, gefallen mir sehr. Ich werde bestimmt jetzt öfter deinen Blog besuchen.
Liebe Grüße und einen schönen Sonntagabend, Nadine
herz-allerliebst.de
heerlijk ziet die musliekoek eruit zeg, ik vind bakken wel leuk maar neem de tijd er nooit voor. wat heb je ook weer een schattig kransje gemaakt met die gedroogde appeltjes en die krans....helemaal top!!!
Hi Bertina,
Wow! I'd say you had a productive weekend. That wreath is beautiful. Of course it's okay to link to me and I'll do the same for you. I'll visit often.
Sincerely,
Cynthia
Die koek ziet er echt heerlijk uit! Hij lijkt me idd vrij eenvoudig dus misschien waag ik me er ook nog wel een keertje aan (ik vind bakken ook wel leuk, maar het moet niet te ingewikkeld). Die appelschijfjes krans en de eikenbladkrans vind ik ook geweldig! Ze zijn echt supermooi geworden.
Groetjes Antoinette.
Lecker sieht dein Kuchen aus...und dein neuer Kranz, wirklich wunderschön. Da hast echt ein Händchen dafür...
LG
Beate
Schöne Bilder zeigst Du uns wieder...der Kranz aus Blättern ist toll geworden und eine super Idee und die kleinen Zieräpfel mag ich auch so gerne, meine sind leider noch nicht so schön rot. Freue mich immer sehr über Deine Bilder !!!
Liebe Grüße
Manuela
Hoi Bertina, Dat ziet er weer allemaal super uit, zeg !!! Je brengt mij weer op ideeën!!
De eikenbladkrans kun je het beste in het donker drogen, dan blijft de kleur mooier. Maar dat zul jij zelf ook wel weten.
Het is een feest om naar je creaties te kijken!!!Gistern heb ik een kransje van blauwe regen bladeren kado gedaan, de ontvanger was er echt blij mee!!! Leuk is dat.
Ik wens je een heel gezellige maandag.
groetjes Thea
die koek lijkt me echt heerlijk, ga ik zeker eens proberen. je appeltjeskransje en herfstkrans zien er ook weer prachtig uit.
Hallo Bertina, oh, der Kuchen sieht ja so lecker aus. Apfelkuchen mag ich am liebsten. Du hast wieder einen wunderschönen Kranz gemacht. Er sieht sooo schön aus!!!
Ich wünsche Dir eine schöne Woche und liebe Grüße Barbara
da weiß man ja gar nicht, welches "Apfelrezept" einem am besten gefällt...
lecker Kuchen - schöne Dekoration!
lieben Gruß von Friederike
Ohhh Bertina!!
I don´t know where beginning with my commentary
1) Clap,clap,clap... applauses for your husbund and his aplle crumble! It looks great!!!!!
2) I ♥ your apple wreath, it´s so beautiful!! Perhaps I will make someone else..
3)All the decorations that you made are really nice♥♥
Have a nice week my friend, hugs!!
Hallo Bertina
Lecker ,lecker apfelkuchen, backe und esse ich sehr gerne.Auch deine
Kränze wieder einmalig!!!!
Vielen Dank für die Inspiration.
Liebe Grüße,Regina
Guten Morgen, deine Kränze sind sooo schön.
Heut kommt meine Schwiegermutter und die kann das auch recht gut. Ich muss ihr unbedingt heute deine Seite zeigen, sie in den Wald schleppen zweck Material und hoffentlich bekomme ich auch so ein Schmückstück :-)
Schönen Tag ncoh
und Liebe Grüsse aus dem Burgenland
Sabine
kom even gluren, meid wat heb je weer prachtige dingen gemaakt, moet nog veel inhalen hier, maar al met tijd, voorlopig eerst rustig aan doen, dankjewel voor je lieve woorden, deden me goed, tot laterz.
wauw wat een actie bij jullie in huis en wat lijkt me dat een heerlijke koek!!...toch ook eens proberen....
een hele fijne week!!
groetjes manuela
Hallo Bertina!
I ♥ your comments in my blog, thank you very much!!
The music is a "tango" from Astor Piazzolla, a great musician from our country (he is dead...)
I wish you a nice day my friend, hugs!!
Ciao Bertina! Thank you for your friendship! It's very important for me! I hope it'll be better as soon as possible!!!
You really had a productive week end! Your wreaths are fantastic!!! I'll try to do one! I'll try your husband's receipe too!
Thank you again!
Hugs
Vale
Wat een geweldig (ik wilde bijna zeggen ´lekker´) ideetje van die appelkrans!! Onze dochters zullen met plezier zo´n krans maken; vermoed ik. Je bent echt een STER op het gebied van originele kransen realiseren en je foto´s erbij zijn heel mooi; een plezier om naar te kijken!
Groetjes
Dein Kranz mit Laub und Zieräpfeln ist ja so schön. Diese Farben - wunderbar. Werde bestimmt öfter hier vorbei schauen.
LG aus Bayern
ninifee
Hmmm... ik ruik de appelkoek hier bijna, hij ziet er heerlijk uit! wat grappig, bij ons is m'n man ook meer de kok, bij mij is het meer dagelijkse routine.
Ik zou liever doen wat jij hebt gedaan: kransen maken! Ze zijn weer prachtig!
Hello Bertina!
I come here to say you "hello" and I want to say you, that the music in my blog is from Astor Piazzolla and the theme is the tango "Adios Nonino" (you heard it at the wedding of Máxima Zorrequieta♥)
Hugs my friend, have a good night!
Hoi, hoi,
dank je voor je berichtje op mijn blog äppelkaka. Ik hebnatuurlijk even bij jou gekeken. dat zet er echt ontzettend leuk uit!!! En wat ben je een bezige bij! Ik heb jou ook toegevoegd aan mijn bloglijst, dan kan ik je in de gaten houde, want dat vind ik wel gezellig!
Fijne dag en groetjes, Angelique
Post a Comment