Monday 1 June 2009

Summerfair


Afgelopen zaterdag ben ik samen met mijn vriendin Erna naar de Summerfair in Ommen geweest. We bezoeken deze nu al voor het derde achtereenvolgende jaar en het is altijd een heerlijk dagje uit. In de tuinen achter landgoed ’t Laer staan de verschillende standhouders in pagodetenten met hun uitgestalde waar. En in plaats van het gebruikelijke kopje koffie met gebak zijn we dit keer de dag begonnen met een “high tea”. Zomerthee met scones, clotted cream en jam en dat alles op een zonovergoten terras….. genieten dus!

Last Saturday I went with my friend Erna to the Summerfair in Ommen. We visit this fair for the third year already and it is always a lovely day out. In the gardens behind the estate “’t Laer” there were different stands with people selling all kinds of stuff. And instead of the usual cup of coffee with cake in the morning, we started the day this time with a “high Tea”. Summertea with scones, clotted cream and marmelade on a sunny terrace……so enjoyable!


Daarna lekker snuffelen langs de verschillende kramen op zoek naar leuke spulletjes! Natuurlijk is niet alles even interessant om te bekijken, maar daar loop je dan ook gauw aan voorbij. Om een indruk te krijgen van de fair heb ik bij de leukste kramen wat detailfoto’s gemaakt.

After tea we went nosing along the different stands looking for nice things! Of course not everything is interesting to look at, but that ones we just ignore. To give you an impression of the fair I made some pictures at the nicest stands.


Het was weer een heerlijk en gezellig dagje uit, perfect weer en natuurlijk niet met lege handen naar huis! Want behalve een Italiaans brood en Italiaanse kruidenkaas heb ik nog 4 rollen prachtig Engels lint gekocht…

It was a lovely day out, the weather was beautiful and of course we bought a few things. Besides an Italian bread and some Italian cheese, I bought 4 different English ribbons…


Een aantal van deze zinken potjes….

And a few of these zinc pots…


En deze glazen vaas waarin ik gelijk maar de pioenrozen (die ik al in huis had) heb geschikt samen met enkele hostabladeren uit de tuin.

And this glass vase where I put in my peonies, together with some hosta.



Zondag a.s. staat er weer een fair op het programma, dus hopelijk wordt het dan weer net zo’n leuke dag met lekker weer!

Next Sunday we intend to visit another fair, so let’s hope the weather will be as beautiful as it was last Saturday.

HAVE A NICE WEEK!

30 comments:

Monique said...

Ziet er erg gezellig en aantrekkelijk uit, zo'n fair. Ben er nog nooit geweest, maar denk dat ik er toch maar eens aan moet geloven. Of zou de drang om iets te kopen te groot voor me zijn? ;o)

Dank je wel voor je impressie, vooral die schoentjes vind ik erg leuk!

Rumour has it said...

Mensen toch, waarom woon ik daar nou niet in de buurt??!! Die rode schoentjes zijn een echte blikvanger, zo´n mooi vintage model! En die groen-blauwe kleuren van de luiken in je foto´s... het kan gewoon niet beter! :D
Die laarzen heb ik ook al altijd zo mooi gevonden en ik wist niet dat die blijkbaar ook gewoon in Nederland te koop zijn. Is het niet een Scandinavisch merk? Vooral die zwarte met witte veters staan daar naar me te lonken... :D
Leuke reportage!

lia said...

Ziet er gezellig uit. En leuk dat je dat met een vriendin kunt delen.
Die fairs zijn altijd heel leuk.
Ook al koop niets dan is de sfeer altijd leuk. Ik ga komend weekend ook naar een fair.

groetjes Lia

Jeanette said...

leuke fair hè? ik ben zondag met m`n moeder en haar vriendin geweest en hoorde van alma (duifje van drenthe) dat het zaterdag echt topdrukte was! die high tea hebben wij ook gehad, lekker hè? maar zat wel vol hoor na 2 dikke scones. tja...dat lint daar kan je niet aan voorbij lopen hè? ik heb wel 6 rollen meegenomen want ik weet dat je het echt nergen vinden kan. ik heb er een jaar op moeten wachten op die rolletjes. dat brood oohh...dat zag er ook zo lekker uit maar we hadden net die scones op, dus maar door gelopem. leuke aankopen heb je gedaan, ik ben geslaagd met rollen lint, een zonne hoedje van riet, een riem en 2 bollen op gietijzeren stekers voor in de tuin, laat nog wel eens zien. bedankt voor de prachtige foto`s die je hebt gemaakt. ik had helaas de camera niet mee...

Kim said...

Ik ben vrijdag naar de fair geweest. Het was een eind rijden, maar zeker de moeite waard. Ik zie veel dingen op de foto's die ik ook heb staan bekijken en ook met mij is er een rolletje lint mee naar huis gegaan. Ik heb nu al spijt dat ik niet meer heb meegenomen.
Groetjes Kim

Pink Princess said...

Mooi alles weer, schitterend. Die rode schoentjes zijn idd ZO lief en dat lint is prachtig.

Sunday Roses said...

...schöne Sachen, die du uns da zeigt. Ist ein Fair sowas wie ein Flohmarkt? Oder eher eine Ausstellung. Egal,jedenfalls gab es schöne Sachen zu kaufen. Die Kinderschuhe sind echt süß...
LG
Beate

t brocante sfeertje said...

Hai,nou de foto's zien er erg gezellig uit!!Hoorde van Kim die zaterdag bij mij in de winkel was
ook al dat t erg leuk was.Ik ben momenteel alleen maar aan t inkopen nu zijn er zo veel buiten markten hier en in t buitenland ook heel leuk hoor.Maar zo'n dage lekker slenteren hmmm lijkt me toch ook wel weer eens erg leuk.
Wie weet....manlief had aan de een of andere prijsvraag meegedaan daarmee kon je vrijkaarten voor n paarden evenement met fair bij winnen.En zondagskind als hij is had hij kaarten terwijl hij niets met paarden heeft wel met fairs dus gaan wij donderdag naar Arnhem geloof ik.Geen idee wat t inhoud leuk!!Groetjes,Ingrid

The Old and the Beautiful said...

Wat een prachtige foto's heb je gemaakt van de fair! Stukken mooier dan mijn in het wilde weg geschoten foto's van een brocante markt in Utrecht.
Maar ik was ook zo flabbergasted van de hoeveelheid brocante dat het een wonder is dat ik nog aan foto's gedacht heb.
Je hebt in ieder geval mooie dingen gekocht.
Groetjes,
Gonda

Laura @ 52 FLEA said...

Hi Bertina!
Thank you for taking us along to the summer fair! It looks like it was a lovely day....I especially love the little red shoes and all the old shutters! Your peony is beautiful! Take care, Laura

Unknown said...

Wat zien je foto's er gezellig uit,dus een super leuke dag gehad!
En leuke nieuwe aankopen,veel plezier ermee!

M. said...

wat heb je leuke foto's gemaakt...heerlijk meegenieten!!!
dank je wel!

ook super aankopen gedaan..dat lint!!!!!

fijne week!!
groetjes

Corine(THUIS) said...

Wij gaan ook in principe elk jaar, en die high tea is voor ons vaste prik! Wat waren er weer veel leuke spullen hè?! Wij waren er zaterdag mooi op tijd, toen was het gelukkig nog niet zo akelig druk.. Je foto's geven de sfeer goed weer! Waar ga je volgende keer heen? Groeten, Corine(THUIS)

Mayflower said...

Hoi Bertina, dat ziet er sfeervol uit en je bent de dag heerlijk begonnen met de high tea.
Je heb er prachtige foto's en collages van gemaakt om ons een goede indruk van de Fair te geven.
En je heb leuke nieuwe aanwinsten, prachtig dat lint.
Fijne week en groetjes, Mea

Les Cotrions said...

Ohh Bertina, this place is faboulous!!! I'd like to visit this fair too! Very nice finds you bought!
I'm looking forward to see the photos of the next fair!
Warm greetings
Vale

titti73 said...

Oh, I love your blog, so wonderful. Kiss.Titti

kleine-creative-Welt said...

Hello Bertina,
beautiful pictures you show us - your decoration on your blog is very charming - so lovely flowers -
greetings - Ruth

Yvonne said...

Wat een geweldige foto's heb je gemaakt!!
wij zijn Zaterdag geweest, waren er op tijd, en toen was het erg goed te doen.
hoorde van een man waar wij een oude duiven mand gekocht hebben dat het Vrijdags echt heel stil was, hij dacht dat er in totaal iets van 3-400 man was geweest, en had toen ook echt niks verkocht, snap jij dat nu ??
wij vonden het qua oude brocante wat minder dan vorig jaar, maar toch erg leuk !!!
groetjes Yvonne

Unsere kleine Farm said...

Oh, how nice! And how much money did you spend? Regards, Eri

Anonymous said...

Hallo Bertina, was muss das für ein wunderschöner Tag gewesen sein!!! Sooo viele schöne Stände!!! Da wäre ich auch sehr, sehr gerne gewesen. Und so wunderschöne Sachen hast Du mitgebracht...wow!!!!
Ganz, ganz liebe Grüße Barbara

Brenda Pruitt said...

Looks like you had a wonderful time. All those different kinds of shoes! What a cute thing to photograph and share with us.
Brenda

G-STYLE said...

Hallo ,
ik ben wel een beetje jaloers op al die mensen die naar de fair in Ommen zijn geweest , de foto's stralen zo'n gezellig sfeertje uit ............
Maar hartstikke leuk dat je ons toch laat meegenieten hoor , krijg er zo ook een beetje van mee en ik heb ook genoeg leuke dingen hoor.
Heb vorige week met m'n vriendin en nog 6 andere meiden ook een high tea gedaan met uitzicht op een prachtige tuin dus dat was ook super !!
Fijne week verder ,groetjes van Gea

Pien said...

Wat een leuke foto's van de fair.
Ik ben er nooit geweest, maar ik kan nu toch heerlijk meegenieten!
Echt super.......

Groetjes,
Pien

FEDERICA said...

Hi Bertina, it looks like you had a great time!
Beautiful photos as usual!

Have a lovely day!

Anonymous said...

Hi Bertina, Jammer dat ik je niet gezien heb afgelopen zaterdag...wij (met z'n vieren want m'n vriendin uit Haarlem was er ook bij) waren er al op tijd en toen viel het met de drukte gelukkig nog wel mee.
Vond de brocante kraampjes het leukst!
Groetjes, Janneke.

Olijverie.nl said...

Ik ben altijd op zoek naar leuke fairs om aan deel te nemen met olijverie.nl: in Ommen moet ik zijn dus?! De foto's zijn in ieder geval prachtig! Ken je de winterfair in Brakel (Zaltbommel)? En 20/21 Juni staan we in Noordwijk bij "Markt onder de Linden" voor ons de 1e keer: schijnt erg sfeervol te zijn met ook tuinmarkt, muziek en kunstexposities.

Mocht je nog tips hebben van goedbezochte, sfeervolle fairs dan houd ik me aanbevolen!!

anythinggoeshere said...

How many beautiful pictures could you include in one posting. Just lovely as is the rest of your blog. xo Joan

{oc cottage} said...

HOW FUN!!!!

m ^..^

Schwesterherz Unna said...

Hallo bertina, das sieht ja mal wieder ausnahmslos klasse aus. Tolle Farben, leider gibt es hier keine so geschmackvolle Messe in der Gegend. Ich bin schon seit längerer Zeit hinter diesen grünen Fensterläden her.Da muß ich wohl mal die Augen aufhalten, wenn ich wieder in Holland bin. Was heißt denn "Flohmarkt" eigentlich auf holländisch? Liebe Grüße und eine schöne Woche, Ute

sweetly lovely afternoon said...

How precious are those red mary jane's? I adore children's shoes. They're soooo cute!

Looks as if you had a fabulous time. The season for outdoor markets and craft fairs is well on its way in California. I, too, hope to be in the middle of antique lovelies soon:)

Blessings:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails