Sunday 7 June 2009

A touch of summer...



Omdat het de afgelopen dagen toch iets minder zonnig was heb ik de zomer alvast maar wat naar binnen gehaald. Zoals deze kleine boeketjes met kleurige bloemen…

Because the past few days were not so sunny I brought the summer into our house. Like these little bouquets with colorful flowers…



En om alvast in vakantiestemming te komen heb ik wat schelpen tevoorschijn gehaald voor het echte strandgevoel. De zinken huisjes die ik vorig jaar met Kerst heb gekocht zijn nu net kleine strandhuisjes!

And for the real beach feeling I placed some shelves, the sink houses I bought at Christmas last year are like little beach-houses!



De zuilen zien eruit als strandpalen, vooral dankzij de nummers die ik erop geverfd heb.

The pillars are on duty as beach poles, complete with the numbers I painted on them.







En tussen al die natuurlijke materialen vond ik de zilverkleurige lampenvoeten toch iets minder leuk staan, maar om nou weer nieuwe te kopen leek me ook wat overdreven. Vandaar deze oplossing, een demontabele houten “ombouw”. Mijn man heeft ze in elkaar getimmerd en ik heb ze voorzien van een kleurtje (1 laag witte en 1 laag grijze grondverf) en een tekst op de zijkant.

And between all those natural materials I disliked more and more the silver feet of the lamps, but to buy new feet I thought was a little bit overdone. So this was the solution, a dismountable wooden cover. My husband made it and I grounded them two times with white and grey paint. And finally I painted a text on the edge.




Voor weinig geld heb ik weer een paar hele leuke lampen, lekker stoer en passend bij het strandgevoel. En als ik er genoeg van heb dan haal ik de “hoezen” er gewoon weer af! Ze staan voor het raam, maar voor de foto heb ik ze even op dit kastje gezet.

For a low price I have a two nice covers for my lamps, very basic and fitting to the real beach feeling. And when I have had enough of them I just remove the “covers”! They are standing in front of the window, but for the picture I placed them on this cupboard.


Laat de zomer maar komen!


Let the sunshine in!


HAVE A NICE WEEK!

36 comments:

Petras Schrebergarten Blog said...

Dear Bertina,

It seems I will be the first one to leave a comment!

I like your "lamp solution" very much. Good to have such a wonderful husband you has the ability to make these boxes and is willing to do it.
Very beautiful flower bunches.

Have a great week.

Petra

Jeanette said...

zo...jij hebt idd de zomer in huis gehaald! wat ben je toch een actief mens en ook zo samen met je man krijg je alles voor elkaar hè? die letters zijn dat ook die kisletters waar erna het over had voor haar krukje? super mooi gemaakt en dat is best handel die lampepoten. mooie combinatie van bloemen laat je zien. ennehh...als je dan iets post is het weer zoveel inspiratie dat we ook wel even weer vooruit kunnen hoor"-)

oo..ja, lucas z`n pc doet het weer hoor:-)

mi-rachel said...

beautiful touch of summer!

Yvonne said...

Leuk die lampen, idd lekker stoer, maar toch zomer sfeer...
Vind je schelpenpotten ook leuk met die zinken huisjes, leuk idee !
Groetjes en een fijne week !
Yvonne

.. said...

All you show here is so beautiful, but the photos from the flowers are wonderful!!!!
Nice week Bertina♥

Pink Princess said...

Zo heb ik jaren geleden ook een lamp opgepimpt! De voet vond ik zo lelijk dus heb ik er OOK een houten omhulsel omheen gemaakt, Geweldige mensen hebben geweldige idee-en he, lol. Die van mij is ivoor met aan een zijkant een bloemenkrans door mij erop geschilderd. Zal er eens een foto van plaatsen binnenkort :)

En verder die bloemen, schitterend! Ja het weer zit niet zo mee dus dan maar de zomer binnengehaald ♥

Marge said...

Hello Bertina!

Your flowers of summer really brought sunshine inside!

You are so imaginative, really, I see it in all your pictures!

Have a nice week!:)

G-STYLE said...

Hoi Bertina ,
je hebt heerlijk zomerse boeketjes in huis gehaald , verder vind ik de schelpen idd voor een zomerse touch zorgen .
Je nummers op de zuilen vind ik weer een super idee , net als de omhulsels voor de lampe-poten , mens hoe kom je er toch altijd op......!
Fijne week alvast en tot de volgende keer,
groetjes Gea

rosenresli said...

Hello,

what a pleasure to have a talented husband! The lamps are beautiful and I love the outstanding colours of your flowers.

I wish you a nice week and send my best greetings from germany,
rosenresli

basiclabelSweden said...

Wat een mooie kleuren van de bloemen, schitterd en een super idee met die lampenvoet, zo zie je maar wie crea is. Mooi hoor. Kom je even een fijne week wensen. Groetjes

Unknown said...

Bertina, het ziet er weer super uit! Wat een leuk idee met die lampen! Ik ben niet z'on lampen-mens, ik vind niets leuk, dus dat is bij mij echt een ondergeschoven kindje, maar dit is een heel erg leuk idee om die oude kraam bij mij iets eens op te pimpen!En dat strandthema, heerlijk, ik vond het nog elke keer te vroeg om mijn schelpjes tevoorschijn te halen maar ik denk dat ik van de week maar eens 'redocorating'! Bedankt, Bertina, voor deze heerlijk aflevering weer! Je maakt toch elke keer iets bijzonders van!

Liefs, Raquel

Anonymous said...

Wat een idee om zo je lamp tijdelijk een ander uiterlijk te geven, en je zuilen, ze staan nog steeds geweldig.
Groetjes Sonja

Twa said...

Geweldig, die lampenvoeten. Je meot maar op het idee komen, en natuurlijk een handige man hebben die dat kan. De handige man heb ik wel, maar die heeft er meestal geen tijd voor. Je hebt een leuk sfeertje in huis gehaald, zo met die bonte boeketjes en je maritieme sfeer. De letters vind ik ook top. Heb je daar een sjaboon voor?

Les Cotrions said...

Ohh I love your Summer touch! The flowers are faboulous in their bright colours and the beach decorations are very nice! Great idea for your lamp! I repeat...you've a very nice husband!
Happy new week!
Vale

Anonymous said...

Hoi Bertina, wat zijn J. en jij weer aktief geweest :)! Het resultaat mag er zijn !! De vaasjes met bloemetjes vind ik prachtig, al die kleurtjes zo door elkaar...
Schelpen zijn ook altijd dankbaar deco-materiaal hè ! Er staat nog een zak vol in de kelder maar elk jaar komen er weer meer bij van de vakantie etc. :)) !
Groetjes aan iedereen !!!
Fijne week nog, Janneke.

lia said...

Leuk die zomer in huis, met al die mooie bloemetjes. En wat een superidee zeg, die hoesjes om je lampen. Echt een idee om te onthouden.
Je hebt er ook weer leuke foto's van gemaakt.

groetjes Lia

Unknown said...

wat een gezelligheid zo!!
Leuk gedaan met de letters en die nieuwe lampenvoeten,staat superrr

Muggensteekjes said...

Hoi Bertina,
als ik je bloemen zie krijg ik echt een zomergevoel,wat een prachtige kleuren zeg.Schelpen vind ik ook superleuk om mee te decoreren en wat een super idee om zo je lampen te veranderen,heel mooi geworden zo.
Fijne avond,groetjes Ingrid.

Monique said...

Wat een heerlijk fleurige kleuren heb je in huis gehaald. Krijg je inderdaad wel een beetje zin in de zomer. Buiten is het niet veel meer :-(

GAve oplossing heb je voor de lampen bedacht. Niemand die het ziet dat het niet "echt" is. Vind het een tóp budgetidee!

Jeannette said...

Die man van jou verdiend ook een Award! ;)
Wat een geweldig team zijn jullie. Die lampen zijn fantastisch!
Groetjes, Jeannette

Pieternel said...

Hoi Bertina, wat een geweldige uitvinding die omhulsel voor je lampvoetjes. Hoe kom je toch ineens aan zo'n idee?
Groetjes Pieternel

The Old and the Beautiful said...

Wat een GE-WEL-DIG idee die kappen over je lampen voeten.
Ik heb meteen m'n man erbij gesleept om het te laten zien.
Nou hebben we helemaal niet van dat soort lampenv oeten dus waarom ik dat nou liet zien weet ik ook niet. Meer misschien om te laten zien dat er zoveel mannen mee denken en dan ook daadwerkelijk iets maken...hahah
En van je boeketjes word je alleen maar blij.
Groetjes,
Gonda

Laura @ 52 FLEA said...

Hi Bertina! I love how you brought summer and the beach into your beautiful home! The colors of those flowers are so vibrant and make me feel so happy! Your vision and your husband's talent in creating those beachy lamp covers is inspiring! Very nice touch! I love the entire look!
Take care, Laura

Carol said...

Your blog is beautiful!

Sunday Roses said...

...was für eine geniale Idee, den Lampen einfach neue Füße zu verpassen....du verblüffst mich immer wieder mit deinen tollen Ideen...
LG
BEate

chrissi said...

Was für ein schöner Sommertouch. Bei unserem miesen Wetter sind die Blumenfotos eine doppelte Augenweide. Die Lampen sind wunderschön.
Liebe Grüße Chrissi

{oc cottage} said...

Your pictures are always so awesome!
I could just stare all day!

m ^..^

FEDERICA said...

Oh wow! All is so beautiful!

Janine said...

Hallo Bertina, meid wat is het toch altijd genieten bij jou rond te dwalen, ik kan veel maar dekoreren en zo, ik zal wel helemaal achteraan hebben gestaan of wellicht geslapen, toen ze die eigenschappen hebben uitgedeeld. Ik zie jou dekoraties en denk wauwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww, zo mooi, en wat een ideeen, jij laat ze simpel overkomen, maar in menig winkel moet je daar veel geld voor betalen. hut ab. (duits voor kompliementen ;)) Lieve groeten van jeany

sylvia said...

zo dat heb je eens even heeeeel erg leuk gedaan!! toppie!! En de foto van de ranonkeltjes of anemoontjes in de blauw paars tinten is helemaal geweldig!!

Joyce said...

Hi I came over from Jeannette's blog to say hi. I love what you did with your lamps. Very neat idea!

Anonymous said...

Wat heb je een prachtige blog zeg en je stijl is super,mooie foto`s,heb echt zitten genieten,groetjes Joke.

anythinggoeshere said...

I like the difference between the bright and colorful flowers and the cool, calm grey of the home. I love your blog and I really enjoyed my visit. I will be back again. Happy Wednesday.

Unknown said...

Hello!

Is het mogelijk om uw e-mail adresse te hebben om contact met u op te nemen a.u.b?

Dank u

alison.vanloo@webdeco.be

Alison

casa nostra said...

ik ben helemaal weg van je zuilen en lampevoetjes. erg mooi hoor! vooral met die cijfers en letters, geeft het wat extra's. ik zie trouwens hierboven ook een reaktie van Alison die mij ook al naar mijn mail-adres vroeg. ken jij haar?

Anonymous said...

Wat heb je toch ook een geweldige man....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails