Thursday 22 January 2009

Just growing (up)...


Dit zijn de eerste schoentjes van mijn zoon…..hij wordt volgende week 18 jaar! Ik heb ze altijd bewaard en ze staan bij hem op de slaapkamer in een vitrinekast. Waar is de tijd gebleven, hij was toen een hummeltje van net 1 jaar en maakte zijn eerste stapjes in deze schoentjes….Inmiddels is hij flink wat groter gegroeid en als hij dit voorjaar zijn diploma haalt dan zal hij na de zomervakantie al het huis uit gaan om te studeren….

Tja en dan groeien kleine sportschoentjes in de loop der jaren uit tot grote sportschoenen…


These are the first shoes of my son….he will celebrate his 18th birthday next week! I always kept them and now they are standing in a glass cupboard in his bedroom. Where have all those years gone to, he was a little boy of just 1 year old, making his first steps in these shoes…..Now he is grown up, he has become a large guy and after passing his exams this spring he will move to another town to start a new study….

Well little sport shoes grow up to large sport shoes in the course of the years…..En groter groeien doen ook deze prachtige witte druifjes! Langzaam maar zeker zie je steeds meer “koppies” uit het groen verschijnen. De witte druifjes zijn vaak moeilijk te krijgen, de meeste bloemenwinkels bij ons in de buurt verkopen alleen de blauwe, daarom extra leuk als ik ze weer ergens gevonden heb.

And these nice white "grapes" are growing larger as well! Gradually you see more and more little white heads growing out of the green! These white ones are so hard to get, most of the flower-shops in our neighbourhood only sell blue ones, so it is extra nice when I can get some!En ook de sneeuwklokjes groeien gestaag en staan op het punt van uitkomen..

And these snowdrops are growing slowly and they are about to show their flowers…Hetzelfde geldt voor de hyacinten!

And these hyacinths as well!


Verder is mijn verzameling stempeltjes ook “groeiende”, daarom heb ik ze maar eens onder de stolp gelegd.

My collection stamps is also "growing", that’s why I put them under the glass bell.
En ondertussen besteed ik mijn (spaarzame) vrije uurtjes aan het maken van spulletjes voor onze voorjaarsverkoop en dus groeit ook deze collectie langzaam maar zeker …

In the meanwhile I spend my (spare) free hours by making articles for our Spring-sale, so this collection is also growing slowly…

Wat dat betreft laat het voorjaar maar komen, ik kan niet wachten op het moment dat in de tuin alles weer zal gaan groeien…

Nog maar even geduld hebben!

I wish Spring was there already, I can’t wait for the moment the plants will start to grow in our garden...

Still have a little bit of patience!

18 comments:

Ele said...

Liebe Bertina,

aus Kindern werden Leute, das stelle ich auch immer wieder an meinen beiden fest. Mein Sohn wird in diesem Jahr auch 18, hat schon der Führerschein und fährt Auto, wie schnell das alles ging!
Manchmal möchte man die Zeit und die Kindheit ein wenig festhalten, aber das geht nicht. Mit seinen ersten Schuhen hast du dir ein wunderbares Erinnerungsstück an seine ersten Schritte bewahrt.

Liebe Grüße an dich
und alles Gute ihm

von Herzen Gabriele

Herr Janosch said...

Hello,
I just found your blog and I have to say I love it!
Do you mind if I link your blog to my side?
Looking forward to hearing form you!
Best wishes
Stephie

Yvonne said...

Hoi Bertine,

Ik vind dit wel heel erg grappig om te lezen over de schoentjes van je zoon
Afgelopen weekend heeft mijn schoonzusje bijna hetzelfde verhaal verteld haha
Mijn neef is gisteren 18 geworden, toen hij werd geboren, lag hij in de couveuse omdat hij erg klein was, nu 18 jaar later is hij meer als 2 meter lang en heeft maat 48 van schoen haha
echt een boom van een vent !
Prachtige voorjaardecoraties ben je alweer aan het maken, ik blijf je volgen hoor !
Groetjes Yvonne

Unknown said...

Leuk te lezen over de schoentjes..ja de tijd vliegt,onze oudste was een couveuse kindje 4 pond en maar 43 cm ,het kleinste slofje was veeeeeeeel te groot.
Nu is ze 23,1meter 78 en maat 40 van schoenmaat

G-STYLE said...

Wat een leuk "verhaal " heb je verteld met je foto's over het groeien en verder gaan van mensen en dingen .....melancholie ten top !
Prachtige foto's weer ,jij hebt er echt oog voor hoor !!
groetjes Gea

FrenchGardenHouse said...

The time goes by so fast, doesn't it? My first baby now has her own baby. (which I love!) Lovely post, and music.
Lidy

Heidi said...

Zover ben ik nog niet met de kids maar 'hard' gaat het zeker!
Erg leuk hoe je al die verschillende items in 1 'groeiend' onderwerp wegzet!
Ben ook erg benieuwd naar je voorjaarsknutsels, zo te zien ben je flink op de 'tilda tour'
Succes ermee...
groetjes Heidi

Jeanette said...

hoe verzin je het weer een groei post, erg leuk bedacht en weer super op de foto gezet, prachtig die oude schoentjes van je zoon, zoveel herinneringen die je deze schoentjes geven. ik weet cker toen je ze pakte er heel wat momenten van geluk door je heen zijn gegaan...fijn weekend bertina en ik verheug me op jullie voorjaarfair, lieve groet, jeanette

Splashes of Pink and Mint said...

Heerlijk hè, zo'n collectie stempels! Ik vind het ook zonde om ze zomaar in een laatje te gooien, ze zijn eigenlijk reuze decoratief! Je maakt ons wel weer nieuwsgierig hoor, naar al je zelfgemaakte spulletjes voor komend voorjaar! Die vogelhuisjes heb ik overigens van mijn zusje gekregen, zij was opruiming aan het houden in het magazijn van haar winkel en wilde ze weggooien, ze zagen er ook niet uit hoor! Maar kijk eens wat een likje verf doet! Gepke van www.yourzoap.nl heeft ook vogelhuisjes om zelf op te pimpen in haar webshop, ik weet alleen niet of het de goede maat is. Succes ermee!

Sunday Roses said...

...auch ich habe noch die ersten Schuhe meiner Kinder. Am liebsten würde ich sofort die Kiste herauskramen, wo ich sie aufbewahrt habe. Mein Ältester ist schon vor 5 Monaten ausgezogen und studiert in Münster - kann es manchmal kaum glauben, wo ist nur die Zeit geblieben??
Die Fotos von den Traubenhyazinthen sehen wundervoll aus. Auch die Stempel hast du schön arrangiert.
Bei der Tildabastelei ahne ich, dass es "Topfhasen" gibt, die hab ich auch schon gebastelt - schön!
Ein schönes WE für dich...
LG
Beate

die Komplizin said...
This comment has been removed by the author.
die Komplizin said...

Liebe Bertina,
wie doch die Zeit vergeht. Heute noch ein Baby und morgen gehen sie ihre eigenen Wege. Mein Sohn wird in diesem Jahr schon 22 Jahre jung. Aber wir haben ja noch unsere Kleine. Wenn sie groß ist, tummeln sich bei uns bestimmt schon die Enkelkinder.

Deine Fotos sind wieder wunderschön geworden. Die Stempel unter der Glashaube einfach toll. Ich freue mich schon auf die fertige Tlildabastelei.

Viele liebe Grüße
Dana

Janine said...

Hee Bertina, heerlijk he die schoenen zo naast elkaar, jaja, kids worden snel groot. Maar dat was ook de afspraak of niet? ;) In elk geval je bloemkes zien er prachtig uit, en dat idee met die stempelkes is weer als vanouds, top!! Ik kan niet wachten totdat we je voorjaarsspulletjes voor de markt te zien krijgen. Heerlijke blog weer, groetjes van Jeany

Malin Jo ♥ said...

So ein wunderschöner Blog! So wunderschöne Fotos !
Und ich komme immer wieder gerne vorbei um zu sehen was es bei euch neues gibt!

Liebe Grüße
s.

Unknown said...

Heerlijk hè,al die bolletjes die uitkomen. Ik had op mijn blog ook al een hoofdstuk aan voorjaarsbloemetjes gewijd. Ik krijg er een heel warm en blij gevoel bij!
Oh, en die voorjaarsspulletjes die je aan het maken bent. Mooie kleurtjes en dat vaasje (voor het haasje?!)enig!!
Helaas woon je iets te ver weg voor mij anders zou ik zeker naar je voorjaarsverkoop ge komen zijn!

Groetjes Raquel

Eduardo Miguel said...

- De mooie beelden en een uitstekende tekst, zijn blog zijn een reis voor zijn emoties… gelukwensen en grote ik van Brazilië koester!

Mayflower said...

Hallo Bertina,

Het is voor mij nog niet zo heel lang geleden dat ik het fenomeen Blogs ontdekt heb.
Mijn complimenten voor je prachtige en inspiratievolle Blog, dat is echt genieten en met je prachtige foto´s van de voorjaarsbloeiertjes krijg ik al zin in het voorjaar.
Vandaag in ieder geval al een voorproefje gehad, want het zonnetje scheen heerlijk en de grote bos tulpen die ik gisteren gekocht heb versterken dat gevoel.
Door al die prachtige Blogs die ik al bekeken heb, gaat het bij mij steeds meer kriebelen om er ook één te beginnen, om zo ook mijn binnen- en buitengebeuren met jullie te delen.

Een lieve groet,
Mea

lille stofhus said...

Wonderful Pictures
Great Blog

Gela

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails