Thursday 1 January 2009

Winterwonderland

Het nieuwe jaar is begonnen, vanmorgen heb ik alle kerstspullen weer verbannen naar de zolder en het huis ziet er weer opgeruimd, maar toch ook wel een beetje kaal uit. Morgen eerst maar even op pad voor wat voorjaarsbolletjes…

Het voorjaar is buiten nog ver te zoeken want het vriest behoorlijk! Er wordt volop geschaatst op natuurijs en alles is buiten bedekt met een laagje “poedersuiker”. Ik heb in de tuin een paar leuke plaatjes geschoten….

A new year has started, I cleared up all the Christmas-decoration this morning and the house looks tidied up and a little bit empty. I will go the flower-shop tomorrow to buy some “spring” flower-bulbs.

Spring is still far away as it is freezing very hard outside since the past week! People are skating on natural-ice and everything outside is covered with a little film of sugar. I made some nice pictures in our garden…

En ijsbloemen op het schuurtje, zulke prachtige vormen…

Ice flowers on the barn, the shapes are so lovely….


En de vijver is bijna dichtgevroren, nog wel wat stroming voor de vissen…

And the pool is almost frozen, still a bit of floating water for the fishes…

Tot zover de “poedersuiker” in de natuur…..de afgelopen twee dagen heb ik heel wat echte poedersuiker gezien en over de oliebollen gestrooid. We hebben oliebollen gebakken en verkocht voor de tennisvereniging; het waren een paar drukke dagen maar ook heel gezellig om dit met een groep enthousiaste vrijwilligers te doen!

Daarom tot slot van dit bericht nog een paar oliebollenfoto’s, zoals gezegd ga ik morgen op pad om andere bollen te halen!

So far the “sugar” in nature….the past two days I have seen a lot of sugar to cover the “oliebollen” with. We baked and sold “oliebollen” for the tennisclub; some real busy days but also very cosy to do such a thing with a large group of volunteers!

At last I show you some pictures of the “oliebollen”, tomorrow I will fetch some other “bollen” (bulbs).

18 comments:

Brimstone said...

Wat is de tuin prachtig met de aan gevroren mist, met recht een winterwonderland.

Toevallig heb ik net eveneens een logje geplaatst over een winterwitte tuin

Miranda | Taxx Life Blog said...

Mooie tuinfoto's zeg! Morgen gaan hier de kerstspullen er ook weer uit, weer lekker het huisje op order brengen en een beetje soppen.

BELLE BLANC said...

Hello,
for real, I found so much gorgeous pictures here.... so beautiful, wish you a happy new year, greetings, Mira!

M. said...

Voor jou ook een heel mooi,liefdevol,creatief maar vooral gezond 2009!!
en wat heb je weer mooie plaatjes geschoten...*zucht*...
Wat is de wereld mooi om te zien onder een laagje poedersuiker hé????maar ja straks de lente is ook weer mooi en zo heeft ieder seizoen wat!
fijn weekend!!!
groetjes Manuela

Pien said...

Wat een prachtige foto's!
Heel erg mooi met die aangevroren mist.
Voor jou ook een heel goed 2009!

Jeanette said...

ik baalde zo dat ik gisteren werken moest! ik had zo graag met m`n camara de natuur ingedoken want het was zo mooi, maar helaas ik had de tijd niet, maar hopen dat het nog eens voor komt op m`n vrije dag. ik geniet van je plaatjes en ook voor jullie veel liefde en gezondheid en een berg creativiteit! liefs jeanette

Twa said...

Nou, ik kan me voorstellen dat je geen oliebol meer kan zien! Wat een boel. Maar wel errug lekker. Mooie foto's van je bevroren tuin. Volgende week misschien wat sneeuw?? Zou wel leuk zijn. Hier zijn we ook met het gezin aan het schaatsen geweest. Ik ben wel een paar keer flink onderuit gegaan hoor. Ik ben er niet zo'n ster in, maar het was toch weer leuk om te proberen. Jij ook een heel gezellig en creatief 2009 en dat we ook in het nieuwe jaar weer fijn mogen genieten van je blog.
Groetjes Antoinette.

Heidi said...

Wat heb je mooie winterse foto's gemaakt, hier staan ook de ijsbloemen op de raampjes van de veranda!
Zo leuk, brengt zo'n nostalgisch sfeertje met zich mee.

groetjes Heidi

The blog of MBW said...

It's my first time here. You got a nice blog and love going through your pictures. I also like how you turned your secondhand store finds and giving them your personal touch. :-)

Rumour has it said...

Een mooi jaar, een gelukkig jaar, een blij jaar, een zonnig jaar, een vreugdevol jaar... ik wens het je allemaal toe! Van harte!
Nu krijg ik zin in zo´n lekkere oliebol! Kun je wel geloven dat ik er al in jaren geen meer heb gegeten of ook maar de geur ervan heb geroken?! :)
Hartelijke groetjes, Marjolijn

Sunday Roses said...

...auch bei uns ist es sehr kalt...ich liebe diese Kälte - der Gasmann auch....Alles Gute für das Neue Jahr, ich freu mich auf deine Posts...
Lg
Beate

Casa Cuori Colori said...

Vielen Dank für die schöne Photos: ich liebe die Kälte und alles was winterlich macht!Happy new year, greetings, Claudia

Marja Rijnsburger said...

Prachtige winterse foto's. Ik heb ervan genoten.
De allerbeste wensen voor 2009.

vitrines said...

i love your blog, it is so sweet, thank you
odette et fernande

Eli said...

Hi from Italy.
Your blog is amazing, and your "sugar" garden beautiful.
I have added your name at my favourite blog list. If you wish you can meet me at my http://raccoltodautunno.blogspot.com/
Have a wonderful new year
See you soon!
Eli

Splashes of Pink and Mint said...

Bertina, ik wens jou het allerbeste voor 2009!!! En dat we nog maar heerlijk van al je mooie plaatjes mogen genieten!

Freekje -Buitenleven in de Binnenstad- said...

Wat een mooi begin van het nieuwe jaar hè, prachtig die sneeuwbloemen! Ik wens je een creatief 2009, veel plezier met je blog, want met veel plezier lees ik iedere keer je post! Groetjes Freekje

Anonymous said...

Hi Bertina,
Allereerst voor jullie: een heel gelukkig 2009 !! En dat we maar weer een heel mooi blogjaar mogen beleven met leuke foto's en ideeen !! De rosebottelkransen zien er met een laagje vorst echt super uit .... de rest van de tuinfoto's zijn ook erg mooi geworden, vooral die van het ijs in de vijver.
Groetjes aan iedereen, Janneke.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails