Thursday 3 December 2009

Autumn wreath becomes Christmas wreath


Een tijdje geleden heb ik de drie hortensiakransen, die ik afgelopen herfst had gemaakt, voorzien van een laagje witte spuitverf en wat glitter en daarmee veranderd in kerstkransen. Ze zijn helemaal ingedroogd en daardoor wel heel erg breekbaar (dus niet te veel verplaatsen) maar ik vond ze nog te mooi om weg te gooien…

Some time ago I changed the three hydrangea wreaths, I made this autumn, into Christmas wreaths. I sprayed them white and covered them with glitter. They are so dry that you have to handle them with care, but I thought it was a waste to throw them away…


Ik heb één krans op een taartschaal gelegd met waxinelichtjes, de “Ariadne”ster en een parelsnoer.

One wreath I put on a cake standard together with some lights, a star and a string of pearls.


Een tweede krans ligt op het hartenbankje…

A second wreath on the heart-bench…


En de derde hangt aan de spiegelkast.

And the third one is hanging in front of the mirror.


Vorige week viel de prachtige kerstuitgave van Jeanne d’Arc in de brievenbus en ik was verrast om hierin prachtige foto’s te zien van gedroogde “glitter”hortensiakransen.
Ze vonden het blijkbaar ook jammer om ze weg te doen en gunden ze ook een tweede leven als kerstkrans!

Last week I received the beautiful Christmas edition of Jeanne d’Arc by post. And I was surprised to discover the pictures of dried “glitter” hydrangea wreaths. Perhaps they also thought it would be a waste to throw them away and also gave them a second live as Christmas Wreath!De komende week ben ik heel druk met de laatste voorbereidingen voor ons "Winterhuis", misschien vind ik nog de tijd om wat foto’s te plaatsen!

The next week I will be very busy with the last preparations for our "Winterhouse", perhaps I can find the time to show you some pictures!Tenslotte wil ik nog even terugkomen op mijn vorige post. Ik kreeg heel veel vragen over de boterhamzakjes en de stempel die ik gebruikt heb. De papieren boterhamzakjes zijn te koop bij de "Jumbo" en de kerststempel heb ik (vorig jaar al) besteld bij Ludiec Stempelshop. Dus dames, op naar de Jumbo!


Have a nice weekend!

20 comments:

Karin said...

Je zult het niet geloven, maar ik ben de afgelopen week al drie verschillende supermarkten afgeweest, maar geeeeeen papieren zakken, morgen dus op naar de Jumbo, bedankt voor de tip.

Home and Lifestyle said...

Ik liep juist vorige week bij de Jumbo en zag toen die zakjes liggen! Moest toen meteen aan jouw bericht denken! Ze zullen inmiddels wel uitverkocht zijn hi hi!

Ik geloof niet dat je je verveelt, maar mocht je mee willen doen aan mijn give away...je bent van harte welkom op mijn blog!

Fijn weekend!

Groetjes, Ingrid

Summer Cottage said...

Hortensien sind einfach in jeder Jahreszeit wunderschön.

Liebe Grüße Andrea

Antonia said...

Prachtig, je hortensiakransen! Het was ook die foto in JDL-Magazine die mij enorm aansprak. Heb nu ook een lila krans met lint en rozenkrans hangen!
Vind ook je denneappelkransen supermooi.
Fijne week gewenst, groetjes Anja

Marianne said...

Mooi hoor die ingedroogde en nu glanzende hortensia kransen. En bedankt voor de tips over de zakjes. Inderdaad op naar de Jumbo!

Mariska said...

Schitterend die Hortensia kransen ,ben ook helemaal weg van je denneappel kransen mag ik vragen welke witte spuitverf je gebruikt .

groetjes Mariska

Laura @ 52 FLEA said...

I love your re-worked hydrangea wreaths...they look lovely and it is a great idea! I also received my copy of the Jeanne D'Arc Living magazine and saw their wreath too! I hope you have a good week!
Take care, Laura

oma leentje said...

Practig zo jou kransen. heerlijk sfeertje geven ze. Denk dat ik dit jaar snel klaar ben met mijn kerstkransen . Ik vind dit nl een super idee. Fijne dag...Leni

Heidi said...

Als altijd weer even mooi!
Ben ook weer benieuwd naar je kersthuis, je hebt zoveel leuke ideeen!
Succes ermee...

Groetjes Heidi

bikim said...

What an original gorgeous idea! Marvellous! and they look soooooooooooooo pretty!!!
LOve it!!
Thanks for sharing!
Rosa

kienkele said...

Hoi bertina, wat een prachtige kransen zeg. Zo zijn ze ineens helemaal in kerstsfeer, goed idee, heb er ook nog een paar hangen....
Wat die boterhamzakjes betreft, hier (in het hoge noorden) heb ik ze ook gevonden bij Super de Boer in Joure.
Moet er eigenlijk wel om lachen, dankzij jou zijn de boterhamzakjes nog nooit zo snel verkocht!
Fijn weekend, groetjes, Tineke

Karin said...

Nou, daar stond ik dan vanochtend, bij de Jumbo! en wat denk je.........GEEN PAPIEREN ZAKKEN $@##&*&@#^&* Oke, ik geef de moed niet op, ik moet en zal vooooooor kerst, wit of bruin het maakt niet uit!
Sorry hoor, ik moest het even kwijt, was zo teleurgesteld vanochtend, had me er al helemaal op verheugd. Kun je nagaan, voor een stukje papier. Nou lees ik ook Super de Boer, misschien morgen daar nog even langs?

Fijne sinterklaas! (en let maar niet op mijn gebrom, is alweer over) Karin

FEDERICA said...
This comment has been removed by the author.
FEDERICA said...

Hydrangea is absolutely one of my favorite flower! Love the garland!
Happy weekend :)

Les Cotrions said...

My motto is...never waste something! You had a great idea with your wreaths! I like then in their winter look!
A very nice week end to you!
Vale

Corine(THUIS) said...

Prachtig!! Vooral die tweede en derde! Schitterend! Gezellige tijd!
groeten, Corine(THUIS)

De Ruijsbroekjes said...

Dank je wel voor je tip van die zakjes ! Wat een mooie plaatjes heb je gemaakt van je hortensia, heel erg mooi!

Mayflower said...

Hoi Bertina, Je Hortensiakransen gaan prachtig een 2e leven in en je heb er weer prachtige foto's van gemaakt. Bedankt voor de tip waar de stempels te koop zijn, staat gelijk bij mijn favorieten.
Fijne pakjesavond en veel succes met je winterhuis.
Groetjes Mea

Muggensteekjes said...

Hoi Bertina,
ik heb hier een aantal posten gemist zie ik,sorry hoor maar met al die sint en kerstvoorbereidingen loop ik mezelf af en toe voorbij.De hortensiakransen zijn prachtig,volgend jaar moet ik er toch maar eens heel veel gaan drogen om dan ook zo'n mooie kransen te kunnen maken. Ga nog even bij lezen bij je want ik lees hier allemaal iets over papieren zakjes(die ik ook in huis heb)word nu wel heel nieuwsgierig.
Fijne zondag,groetjes Ingrid.

The Old and the Beautiful said...

Nou ik vind je hortensia kransen echt nog wel een 2e leven waard hoor! Ze zijn prachtig en je hebt er weer mooi gedecoreerd.
En thanks voor de tip van de boterhamzakjes en stempels.
Er word hier iedere week de boodschappen gedaan bij de Jumbo maar (meestal) niet door mij dus van de week gaan ze op het lijstje voor manlief.
En nu nog zo'n mooie stempel scoren.
Liefs,
Gonda

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails